Ζουλιέν

Ζουλιέν (julienne)

Ζουλιέν (julienne) είναι τρόπος κοπής λαχανικών και φρούτων σε πολύ λεπτές λωρίδες μήκους 5-6cm (σαν σπιρτόξυλο) και πάχους 0,3cm.

Ο όρος ζουλιέν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος κοπής και σε κοπές κρεάτων, πουλερικών, ψαριών κ.α.

Μαζί με το εμινσέ (emince), το Ασέ (hache) (ψιλοκομμένα) και το μπρινουάζ θεωρούνται από τους βασικούς τρόπους κοπής.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί