Η Pasta alla Norma είναι ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικού που προέρχεται από την πόλη της Κατάνια της Σικελίας

Spaghetti siciliana alla Norma

Η Pasta alla Norma είναι ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικού που προέρχεται από την πόλη της Κατάνια της Σικελίας. Μια συνταγή με απλά συστατικά. Μελιτζάνες, ντομάτες, βασιλικό, σκόρδο και Ricotta Salata ή pecorino. Όπως είπαμε, απλή συνταγή αλλά τόσο νόστιμη και πλούσια σε ιστορία. Οι μελιτζάνες τηγανίζονται και στη συνέχεια ρίχνονται σε μια φρέσκια σάλτσα ντομάτας […]

Διαβάστε περισσότερα
Μικρά μυστικά γιά ένα καταπράσινο pesto

Σάλτσα πέστο (pesto Genovese)

Ακολουθώντας την ιστορία του Pesto Genovese , θα δείτε τις πολύ διαφορετικές ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τη συνταγή που επικρατεί σήμερα

Διαβάστε περισσότερα
Sig (white fish) ή λευκόψαρο

Sig (white fish) ή λευκόψαρο

Το Sig (white fish) ή λευκόψαρο, είναι επίσης γνωστό ως siga. Είναι ένας τύπος κοινών λευκών ψαριών που κατοικεί στη λίμνη Sevan της Αρμενίας. Τυπικά φτάνει έως και 17 ίντσες σε μήκος. Έχει εγκριθεί ως βασική πηγή πρωτεϊνών στην Αρμενία, ειδικά από τα χρόνια μετά τη διακηρυγμένη ανεξαρτησία της χώρας. Το Sig (white fish) ή […]

Διαβάστε περισσότερα
ταγκίλα είναι η οξείδωση των λιπαρών οξέων των γλυκεριδίων

Ταγγίλα ή Ταγκίλα

Ταγκίλα είναι η οξείδωση των λιπαρών οξέων των γλυκεριδίων με την έκθεση τους στον αέρα. Επίσης, ταγκίλα παρουσιάζουν εκτός από τα λάδια και τα τρόφιμα που περιέχουν λιπαρές ουσίες. Χαρακτηρίζεται από δυσάρεστη οσμή, γεύση και ορισμένες φορές, από μεταβολή χρώματος του τροφίμου.

Διαβάστε περισσότερα
Αυγά βραστά

Αυγά βραστά (αλα κοκ, μολέ, ντύρ)

Τα αυγά είναι μία μεγάλη κατηγορία στη μαγειρική. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα βραστά αυγά και τη μέθοδο βρασμού για το κάθε ένα. Για να βράσουμε ένα αυγό θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες. τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να προσέξουμε το μέγεθος των αυγών ώστε […]

Διαβάστε περισσότερα
Αραρούτι

Αραρούτι (arrowroot)

Το αραρούτι είναι ρίζα ενός τροπικού φυτού με το ίδιο όνομα. Χρησιμοποιείται ως άλευρο ή ως πηκτικό σε μορφή σκόνης. Όταν αναμιχτεί με άλλα τρόφιμα παραμένει καθαρό και δεν θολώνει το παρασκεύασμα. Είναι ιδιαίτερα ευκολόπεπτο. Στη μαγειρική αξιοποιείται σε σούπες με βασική τη σούπα φάβας. Το αραιώνουμε σε κρύο γάλα και στη συνέχεια το προσθέτουμε […]

Διαβάστε περισσότερα