Φρέσκος αρακάς

Φρέσκος αρακάς

Φρέσκος αρακάς, ένα όσπριο πραγματικά δυσεύρετο!! Ονομάζεται επίσης και μπιζέλι!!!

Η εξωτερική του εμφάνιση μοιάζει αρκετά σε φασολάκι και σε κουκί. Για να τον καθαρίσουμε το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να ανοίξουμε το φασόλι και να βγάλουμε τα μπιζελάκια που έχει μέσα του.

Συνήθως τον συναντάμε στις καταψύξεις των σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο. Η εποχή του όμως είναι από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Που μπορούμε να βρούμε φρέσκο αρακά;

Όπως προείπαμε είναι δυσεύρετος και αυτό γιατί σε φρέσκια μορφή τον συναντάμε μόνο 2-3 μήνες το χρόνο. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί είτε σε βιολογικές είτε σε συμβατικές λαϊκές που θα τον έχουν προς πώληση. Επίσης σε μανάβικα είναι πολύ πιθανόν να τον συναντήσουμε.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Ο φρέσκος αρακάς είναι ένα πραγματικό γλύκισμα. Καταναλώνεται είτε ωμός είτε βρασμένος όπως άλλωστε γνωρίζουμε. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η φρεσκότητα του. Καθώς περνάνε οι μέρες τα σάκχαρά του μετατρέπονται σε άμυλο με αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης. Ένας φρέσκος αρακάς έχει τρυφερό φασόλι (λουβί). Όσο περνάνε οι μέρες το φασόλι μαραίνεται. Επίσης και τα μπιζελάκια είναι πολύ τρυφερά τα οποία και αυτά με το πέρας των ημερών μαλακώνουν αισθητά.

Όπως καλά διαβάσατε ο αρακάς ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων και όχι σε αυτή των λαχανικών. Είναι ένα όσπριο που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ, μαγγάνιο και βιταμίνη C. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Παρόλο που κάποιοι τον καταψύχουν για να τον έχουν όλο το χρόνο, εμείς σας προτείνουμε να τον δοκιμάσετε φρέσκο. Μαγειρέψτε τον είτε κοκκινιστό είτε λεμονάτο. Μπορείτε αν θέλετε να τον κάνετε α λα Φρανσέζ (την συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ). Μία άλλη εναλλακτική που σας δίνουμε είναι η πρόταση της σαλάτας. Μπορείτε να τον κάνετε σαλάτα σε ωμή μορφή είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Μία τέτοια πρόταση μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως επιλέξετε να τον μαγειρέψετε, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!!!

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί