Φασόλια στο φούρνο

Υλικά

½ κιλό φασόλια μέτρια

1  κρεμμύδι ξερό
250γρ. ντοματοχυμός
2 καρότα
100ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Μέθοδος παρασκευής

Βάζουμε τα φασόλια σε μία μεγάλη μπασίνα. Προσθέτουμε αρκετό νερό και τα μουλιάζουμε για 8 ώρες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα μουλιασμένα φασόλια, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράσει. Αφαιρούμε το πρώτο νερό, ξανά βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και βράζουμε για 45 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Πολτοποιούμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο ταψί μαζί με αλάτι, πιπέρι, τον ντοματοχυμό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρώς προσθέτοντας λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα φασόλια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170°C.