Το αφρικανικό biltong

Το Αφρικανικό Biltong

Το αφρικανικό biltong είναι ένα αποξηραμένο σνακ. Είναι ένα πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με αλμυρή επίγευση.

Προέρχεται από το Ολλανδικό bil που σημαίνει γλουτός και από τη λέξη tong που σημαίνει λωρίδα.

Δημιουργήθηκε στη Νότιο Αφρική από Ολλανδούς αποίκους. Καθώς το κλίμα ήταν ζεστό, έπρεπε να βρουν τρόπο ώστε να συντηρήσουν το κρέας.

Τελικά η μέθοδος που χρησιμοποίησαν ήταν αρχικά να κόβουν το κρέας σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών. Στη συνέχεια να τις βάζουν στο ξύδι για μία ημέρα. Μετά έβγαζαν το κρέας από το ξύδι, το στράγγιζαν και το πασπάλιζαν με πιπέρι και κόλιανδρο. Στη συνέχεια το έτριβαν στο αλάτι μέχρι να κολλήσει σε όλη του την επιφάνεια και το άφηναν για άλλη μία ημέρα.

Το αφρικανικό biltong
Το αφρικανικό biltong

Στο τέλος κρέμαγαν τις λωρίδες του κρέατος μέχρι να στεγνώσουν. Αυτό διαρκούσε από 7 έως 10 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν σκληρό εξωτερικά και γευστικό εσωτερικά.

Biltong
biltong

Η ξήρανση του κρέατος και των ψαριών ήταν απαραίτητη μέθοδος συντήρησης.

Μετέπειτα στις αγροτικές κοινότητες της Αφρικής, τα ζώα που πέθαιναν από φυσικά αίτια ή κατά λάθος, τα έκοβαν και στέγνωναν τις σάρκες τους (τα βοοειδή σφαγιάζονταν σπάνια για τροφή. Τα χρησιμοποιούσαν συνήθως για όργωμα).

Στη Σουαζιλάνδη (πλέον Εσουατίνι) το αποκαλούν umcweba ή umcwayiba. Οι σπόροι κόλιανδρου, αποτελούν βασικό συστατικό για την προετοιμασία του καλού biltong.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα σε σαλάτες, σούπες και λαχανικά. Επίσης ταιριάζει τέλεια με φρυγανισμένο ψωμί και ντομάτα. Πρέπει να κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι.

Οι chef το αναμιγνύουν ακόμη και σε πατέ.

Για να δείτε τη συνταγή πατήστε εδώ.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί