Τι εννοούμε με τον όρο pescatarian

Τι εννοούμε με τον όρο pescatarian;

Καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν, νέοι όροι κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας από αυτούς είναι και ο pescatarian.

Τι εννοούμε με τον όρο pescatarian;

Είναι μία αγγλική λέξη η οποία προέρχεται από το ιταλικό pesce που σημαίνει ψάρι. Η ένωση του pesce και του vegetarian δημιούργησε το pescatarian. Τον όρο αυτό τον χρονολογούμε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Στη γλώσσα μας το μεταφράζουμε ως ιχθυοχορτοφάγος. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μιλάει για αυτούς που καταναλώνουν ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή αλλά έχουν αποκλείσει τελείως το κρέας από τη διατροφή τους.

Μπορεί ο όρος pescatarian να έκανε την εμφάνισή του επίσημα στις αρχές του 90 παρόλα αυτά υπάρχουν αναφορές από την αρχαία Ελλάδα όπως επίσης και από την Ασία κατά τη διάρκεια του 2ου αιώνα. Η κατανάλωση ψαριών αντί για κρέας ήταν κάτι που το συνήθιζαν τα αρχαία χρόνια.

Τι τρώει ένας pescatarian;

Όπως προαναφέραμε το κρέας είναι αυτό που απουσιάζει από τη διατροφή τους. Όχι όμως και τα παράγωγά του. Συνήθως καταναλώνουν αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή είναι στη βασική διατροφή τους. Στα υπόλοιπα λειτουργούν όπως η vegetarian καταναλώνοντας λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Η διατροφή pescatarian ταιριάζει πολύ στις μεσογειακές γεύσεις. Είναι υγιεινή και βοηθάει πολύ αυτούς που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να μεταβούν σε μία διατροφή με λιγότερες τοξίνες.

Δείτε εδώ χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή επιλογή νωπών θαλασσινών

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί