Τιραμισού

Τιραμισού (Tiramisu)

Το Τιραμισού (Tiramisu) είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Ιταλών. Ένα κλασικό γλυκό το οποίο λέγεται ότι πρώτο εμφανίστηκε το 17ο αιώνα στη Σιένα.

Παρόλο που φημολογείται η εμφάνιση του, τρεις αιώνες πριν, το τιραμισού ξεκίνησε το ταξίδι του, στην ιστορία των γεύσεων το 1960. Η βόρεια Ιταλία και οι πόλεις Βενετία, Τρεβίζο και Τεργέστη ερίζουν ακόμα για την πατρότητα αυτού του γλυκού.

Τιραμισού

Η επιτυχία αυτού του γλυκού βασίστηκε στην απλότητα. Τα λίγα υλικά σε συνδυασμό με τη γεύση και το άρωμα ενός δυνατού εσπρέσο έκανε αυτό το γλυκό διάσημο παγκοσμίως.

Στο αυθεντικό τιραμισού, η γεύση του καφέ οφείλει να είναι κυρίαρχη

Το όνομα του Τιραμισού μπορεί να μεταφραστεί ως «ξύπνησέ με», αυτό και μόνο μας δείχνει πόσο έντονος πρέπει να είναι ο καφές στο γλυκό.

Η αυθεντική εκδοχή του Τιραμισού (Tiramisu) είναι ένα μανιφέστο απλότητας

Περιείχε σαβαγιάρ, κρόκους αυγών, καφέ, μασκαρπόνε, κακάο και ζάχαρη. Στην πορεία των χρόνων προστέθηκαν η κρέμα γάλακτος και το αλκοόλ.

Ως αλκοόλ, το κρασί Μαρσάλα είναι αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένα δυνατό λευκό γλυκό κρασί με προέλευση από τη Σικελία.

Μία άλλη εκδοχή του τιραμισού είναι χωρίς αυγά. Μία πιο γρήγορη εκδοχή αλλά όχι τόσο γευστική όσο η αυθεντική.

Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο γλυκό είναι τόσο ευέλικτο που μπορείτε να πειραματιστείτε και να το φέρετε στα δικά σας μέτρα. Λιγότερος ή περισσότερος καφές. Πολύ ή λίγο αλκοόλ και ότι άλλο εσείς σκεφτείτε.

Για τη συνταγή δες εδώ

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί