Τηγμένο τυρί

Τηγμένο τυρί

Το τηγμένο τυρί ή ανακατεργασμένο είναι συνήθως παστεριωμένο και περιέχει διάφορα πρόσθετα και συντηρητικά που αφαιρούν «πόντους» από τη θρεπτική του αξία.

Ανακατεργασμένα ή τηγμένα τυριά χαρακτηρίζονται τα προϊόντα που παρασκευάζονται με άλεση, ανάμιξη, λιώσιμο και γαλακτωματοποίηση διαφόρων ειδών τυριών. Αυτό γίνεται με θέρμανση και προσθήκη γαλακτωματοποιητών, με ή χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή άλλων τροφίμων.

Τηγμένο τυρί
Τηγμένο τυρί

Στη συσκευασία τους πάντα αναγράφεται το ότι είναι ανακατεργασμένα, όπως επίσης και τα πρόσθετα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την παρασκευή τους, π.χ. χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, κ.λπ.

Οι γαλακτωματοποιητές βοηθούν ώστε τα λιπαρά και τα μη λιπαρά συστατικά του τυριού να «συγκρατούνται» μαζί.

Ενδεικτικό χαρακτηριστικό των ανακατεργασμένων τυριών είναι ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ λιώνουν ομοιόμορφα όταν μαγειρεύονται.

Το κόστος παρασκευής τους είναι πολύ μικρότερο από τα φυσικά τυριά, όπως επίσης και ο χρόνος που απαιτείται γι’αυτά. Επίσης, επειδή παρασκευάζονται από υψηλής ποιότητας φυσικά τυριά, διατηρούν την υψηλή θρεπτική αξία του γάλακτος. Περιέχουν και αυτά ασβέστιο και βιταμίνη D, σε ποσότητες ανάλογες με τα τυριά από τα οποία προέρχονται.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί