Τα φρούτα του Σεπτέμβρη

Τα φρούτα του Σεπτέμβρη

Καθώς ο μήνας σιγά – σιγά φτάνει στο τέλος του, τα φρούτα του Σεπτέμβρη συνεχίζουν να πολιορκούν τα σουπερμάρκετ, τις λαικές και τα μανάβικα.

Η έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί το τέλος κάποιων φρούτων και την αρχή κάποιων άλλων.

Έτσι λοιπόν, αυτή την εποχή κάποια φρούτα είναι στα καλύτερα τους ως προς την φρεσκότητα τους αλλα και την ωρίμανση τους.

Αναλύοντας λοιπόν τα φρούτα του Σεπτέμβρη

Ξεκινάμε από τα αχλάδια. Τα αχλάδια αυτή την εποχή βρίσκονται στο πικ της καρποφορίας τους. Αφότου γίνει η συγκομιδή τους τοποθετούνται σε μεγάλα ψυγεία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς για όλο το χρόνο.

Αν δοκιμάσετε κατευθείαν από το δέντρο ένα ώριμο αχλάδι, θα ερωτευτείτε τη γλυκιά του γεύση.

Συνεχίζοντας θα πάμε σε δύο άλλα φρούτα που είναι συνυφασμένα με τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Αυτά είναι, το καρπούζι και το πεπόνι.

Δύο φρούτα που φθάνουν στην κορύφωση τους, μας αφήνουν το τελευταίο τους στίγμα περιμένοντας υπομονετικά να ξανακάνουν την εμφάνιση τους το επόμενο καλοκαίρι.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα βάθη του Σεπτέμβρη, συναντάμε δύο υπέροχα φρούτα, τις βανίλιες και τα δαμάσκηνα. Θα τα βρούμε σε δύο χρώματα, κίτρινο και μαύρο. Άγουρα είναι λίγο ξινά όταν όμως ωριμάσουν έχουν απίστευτη γλυκάδα.

Φτάνοντας προς το τέλος των φρούτων του Σεπτέμβρη βρίσκουμε τα σύκα και τα φραγκόσυκα. Αναζητώντας τις κατάλληλες λέξεις για να παρουσιάσω τα σύκα σκέφτηκα πως δεν υπάρχουν μόνο λέξεις αλλά προτάσεις. Σκεφτείτε μόνο πως υπάρχουν εδώ και 3000 χρόνια και είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής.

Όσο για τα αδικημένα φραγκόσυκα έχω να πω πως πίσω από τα υπερβολικά πολλά αγκαθάκια κρύβεται μία γλυκιά σάρκα έτοιμη να την απολαύσεις.

Αφήσα για το τέλος τα σταφύλια γιατί θεωρώ πως είναι ο βασιλιάς του Σεπτέμβρη. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών που εκτός από την ωμή μορφής τους τα χρησιμοποιούμε για την παραγωγή κρασιού.

Φεύγοντας ο Σεπτέμβρης δίνει τη σκυτάλη στον Οκτώβρη με σκοπό να μας παρουσιάσει τις δικές του γευστικές ”φρουτοαπολαύσεις”.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί