Κοτόπουλο σοτέ με λαχανικά γλασέ και σάλτσα βελουτέ
Πατάτες και κολοκύθια παριζιέν με παρμεζάνα και μπέικον
Μοσχαράκι χουνκιάρ

Συνταγές

Ζύμη μπριζέ

Ζύμη μπριζέ (pate brisse)

Η ζύμη μπριζέ (pate brisse) θεωρείτε μία από τις πιο βασικές ζύμες. Προερχόμενη από τη Γαλλία με το όνομα της να σημαίνει ουσιαστικά σπασμένη ζύμη. Για να πετύχουμε λοιπόν μία...

Εμφάνιση συνταγής

Πατάτες country

Πατάτες country

Οι πατάτες country είναι πατάτες με μαλακή υφή στο εσωτερικό και τραγανή κρούστα απ’ έξω. Τα μπαχαρικά είναι αυτά που τους δίνουν την ξεχωριστή γεύση. Η μέθοδος μαγειρέματος που ακολουθούμε...

Εμφάνιση συνταγής

Τιραμισού

Τιραμισού

Το τιραμισού είναι το αγαπημένο γλυκό των Ιταλών. Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την λατρεία που έχουν για τον καφέ. Αρέσκονται να πίνουν πάντα μετά το φαγητό τους. Είναι λογικό...

Εμφάνιση συνταγής

Godhambara Roti

Godhambara Roti

To Godhambara Roti είναι ένα είδος επίπεδου τραγανού ψωμιού από τη Σρι Λάνκα. Είναι παρόμοιο με το Roti Canai της Μαλαισίας και το paratha της Ινδίας. Είναι βασικό συστατικό του...

Εμφάνιση συνταγής

Μπιφτέκια

Μπιφτέκια μοσχαρίσια

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύω, πως ίσως και να είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Το σίγουρο όμως είναι πως το βρίσκουμε...

Εμφάνιση συνταγής

Σάλτσα Μπορντελέζ

Σάλτσα μπορντελέζ (bordelaise sauce)

Η σάλτσα μπορντελέζ είναι μία κλασική Γαλλική σάλτσα η οποία πήρε το όνομα της από την πόλη Μπορντό.  Η περιοχή του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία φημίζεται για το υπέροχο κόκκινο...

Εμφάνιση συνταγής