Συνταγές

Ζύμη μπριζέ (pate brisse)
Η ζύμη μπριζέ (pate brisse) θεωρείτε μία από τις πιο βασικές ζύμες. Προερχόμενη από τη Γαλλία με το όνομα της να σημαίνει ουσιαστικά σπασμένη ζύμη. Για να πετύχουμε λοιπόν μία...

Πατάτες country
Οι πατάτες country είναι πατάτες με μαλακή υφή στο εσωτερικό και τραγανή κρούστα απ’ έξω. Τα μπαχαρικά είναι αυτά που τους δίνουν την ξεχωριστή γεύση. Η μέθοδος μαγειρέματος που ακολουθούμε...

Τιραμισού
Το τιραμισού είναι το αγαπημένο γλυκό των Ιταλών. Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την λατρεία που έχουν για τον καφέ. Αρέσκονται να πίνουν πάντα μετά το φαγητό τους. Είναι λογικό...

Godhambara Roti
To Godhambara Roti είναι ένα είδος επίπεδου τραγανού ψωμιού από τη Σρι Λάνκα. Είναι παρόμοιο με το Roti Canai της Μαλαισίας και το paratha της Ινδίας. Είναι βασικό συστατικό του...

Μπιφτέκια μοσχαρίσια
Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύω, πως ίσως και να είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Το σίγουρο όμως είναι πως το βρίσκουμε...

Σάλτσα μπορντελέζ (bordelaise sauce)
Η σάλτσα μπορντελέζ είναι μία κλασική Γαλλική σάλτσα η οποία πήρε το όνομα της από την πόλη Μπορντό. Η περιοχή του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία φημίζεται για το υπέροχο κόκκινο...
Πρόσφατα Άρθρα
Fondue
Το Fondue είναι ένα παραδοσιακό ελβετικό πιάτο που έχει πλούσια ιστορία και έχει γίνει [...]Bún chả
Το Bún chả είναι ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο που προέρχεται από την πρωτεύουσα του [...]Σασλίκ
Το σασλίκ είναι ένα φαγητό με κρέας το οποίο είναι περασμένο σε σούβλα. Το συναντάμε σε [...]Paua
Η Paua, που προφέρεται «Paw uh», είναι το όνομα των Μαορί που δόθηκε στη μοναδική [...]