Συνταγές

Τσιπούρα ποσέ με σάλτσα au vin rouge
Η τσιπούρα ποσέ με σάλτσα au vin rouge είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο με έντονα στοιχεία. Το ποσάρισμα το κάνουμε στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε σταθερή θερμοκρασία στο νερό...

Αυγό ποσέ με μους αβοκάντο και φρυγανισμένο ψωμί
Αυγό ποσέ με μους αβοκάντο και φρυγανισμένο ψωμί ένα ιδιαίτερο πρωινό με ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων. Η φίνα γεύση ενός αυγού ποσέ σε συνδυασμό με το μους αβοκάντο, το γιαούρτι και...

Σαλάτα με μήλα και vinaigrette βαλσάμικο με καφέ
Μία σαλάτα με μήλα και vinaigrette βαλσάμικο με καφέ, πιστεύω πως, θα έκανε τη διαφορά στο τραπέζι σας. Αν σας αρέσει η δυνατή γεύση του εσπρέσο, σε συνδυασμό με τα...

Κουρ-μπουγιόν για αστακό και γαρίδες
Το Κουρ-μπουγιόν για αστακό και γαρίδες είναι το ίδιο με το κουρ-μπουγιόν για ψάρια. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε ξύδι αντί για λεμόνι. Αφότου βράσει το περνάμε από σινουά. Το...

Biltong
Το biltong είναι ένα ιδιαίτερο σνακ. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη. Στη μαγειρική το χρησιμοποιούμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μαζί με ντομάτα. Επίσης ταιριάζει σε σαλάτες, σούπες και...

Μπεσαμέλ (bechamel)
Η σάλτσα Μπεσαμέλ (bechamel) είναι μία από τις πέντε βασικές σάλτσες. Ανήκει στην κατηγορία ζεστές σάλτσες, παρασκευάζεται φτιάχνοντας πρώτα ένα ρου και προσθέτοντας στη συνέχεια γάλα χλιαρό. Τα μόνα μπαχαρικά...
Πρόσφατα Άρθρα
Fondue
Το Fondue είναι ένα παραδοσιακό ελβετικό πιάτο που έχει πλούσια ιστορία και έχει γίνει [...]Bún chả
Το Bún chả είναι ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο που προέρχεται από την πρωτεύουσα του [...]Σασλίκ
Το σασλίκ είναι ένα φαγητό με κρέας το οποίο είναι περασμένο σε σούβλα. Το συναντάμε σε [...]Paua
Η Paua, που προφέρεται «Paw uh», είναι το όνομα των Μαορί που δόθηκε στη μοναδική [...]