Σπαγγέτι Σισιλιέν

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Νο6

1 μελιτζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

νιφάδες τσίλι

50γρ. πεκορίνο

Μέθοδος παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει τον πάτο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες μικρό καρεδάκι. Σοτάρουμε καλά τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τις αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μόλις ξανθίνει προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια την ντομάτα καρεδάκι.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τις νιφάδες τσίλι.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο.