Σούπα rassolnik

Σούπα rassolnik

Η σούπα rassolnik είναι μία παραδοσιακή και δημοφιλής ρώσικη σούπα!! Έχει ένα μοναδικό άρωμα και μία γεύση που καθορίζεται από το βασικό υλικό της το οποίο είναι τα αγγουράκια τουρσί. Η σούπα περιέχει επίσης κριθαράκι, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, φρέσκα μυρωδικά και παραπροϊόντα όπως μοσχαρίσιο ή χοιρινό νεφρό και συκώτι κοτόπουλου. Υπάρχει και η χορτοφαγική εκδοχή της σούπας όπου κυριαρχεί κατά τη διάρκεια των ημερών της Σαρακοστής και με τα μανιτάρια να πρωταγωνιστούν παίρνοντας τη θέση του κρέατος!!

Στην πιο σύγχρονη έκδοσή της η σούπα rassolnik φτιάχνεται με τρυφερό κρέας χοιρινού.

Η σούπα rassolnik αρχικά ονομαζόταν kalya και γινόταν με ψάρι αντί για παραπροϊόντα.

Η ύπαρξη της χρονολογείται από τον 15° αιώνα!!

Ήταν ένα σύνηθες γεύμα βασιλιάδων και ευγενών!! Από τον 19° αιώνα και έπειτα το ψάρι αφαιρέθηκε από τη συνταγή και τη θέση του πήραν τα παραπροϊόντα. Αντιστοίχως άλλαξε και η ονομασία του όπου από kalya ονομάστηκε rassolnik.

Όπως προαναφέραμε είναι ρώσικη σούπα αλλά είναι γενικά μέρος της σοβιετικής κουζίνας και είναι εξίσου δημοφιλής και στην Ουκρανία αλλά και στη Λευκορωσία.

Η σούπα rassolnik πιστεύεται ότι έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Συνιστάται ως θεραπευτικό φαγητό για τον πονοκέφαλο αλλά και για τους ξενύχτηδες μετά από το αλκοόλ.

Η σούπα συνήθως γαρνίρεται με ψιλοκομμένο άνηθο και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος από πάνω.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί