Σούπα Οξ τέιλ (Ox tail)

Υλικά

2 κιλά ουρά μοσχαρίσια

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά

2 lit νερό ή ζωμό βοδινού

30γρ. πελτέ ντομάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φύλλο δάφνης

5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

2 γαρύφαλλα

5 κοτσάνια μαϊντανού

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλινο

Μέθοδος παρασκευής

Κόβουμε την μοσχαρίσια ουρά σε κομμάτια, την αλευρώνουμε και την σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι κομμένο ασέ. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι δημιουργώντας ένα ρου.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό ή τον ζωμό βοδινού. Βάζουμε το θυμάρι, τα γαρύφαλλα, τα κοτσάνια μαϊντανού, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει για 2 ½ ώρες.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε καρεδάκι. Κάνουμε το ίδιο με το καρότο και το σέλερι. Τα βάζουμε όλα στο ζωμό αφού πρώτα τον περάσουμε από σινουά. Βράζουμε για άλλα 15-

20 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.