Σηκίο

Σηκίο (sechium edule)

Το σηκίο είναι ένα ιδιαίτερα εύπεπτο λαχανικό σε σχήμα αχλαδιού με καλή πηγή βιταμίνης C. Εκκρίνει μία κολλώδης ουσία γι΄αυτό όταν το καθαρίζουμε θα πρέπει να το έχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον μαγειρεμένο, όπως οι μικρές κολοκύθες. Μπορεί να προστεθεί σε σάλτσες ή σε σαλάτες οι οποίες συνήθως μαρινάρονται με χυμό λεμονιού.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί