Σηκίο

Σηκίο (sechium edule)

Το σηκίο είναι ένα ιδιαίτερα εύπεπτο λαχανικό σε σχήμα αχλαδιού με καλή πηγή βιταμίνης C. Εκκρίνει μία κολλώδης ουσία γι’ αυτό όταν το καθαρίζουμε θα πρέπει να το έχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον μαγειρεμένο, όπως οι μικρές κολοκύθες. Μπορεί να προστεθεί σε σάλτσες ή σε σαλάτες οι οποίες συνήθως μαρινάρονται με χυμό λεμονιού.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί