Πύκνωση υγρών στοιχείων

Ρεντιξιόν (Reduction)

Ο όρος ρεντιξιόν ή ρεντουίρ είναι μία τεχνική η οποία πραγματοποιείται με τη μέθοδο του βρασμού. Χρησιμοποιείται για να μειώσει τον όγκο των υγρών παρασκευασμάτων.

Μπορούμε να κάνουμε ρεντιξιόν σε οποιοδήποτε υγρό στοιχείο από ζωμούς, σάλτσες, σούπες έως και ξύδι ή κρασί.

Ο τρόπος που το κάνουμε είναι πολύ απλός. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το υγρό στοιχείο που θέλουμε να ρεντουίρει.

Αφήνουμε να βράσει έως ότου μειωθεί ο όγκος του. Μόλις κρίνουμε ότι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Θεωρείται η καλύτερη μέθοδος δεσίματος καθώς δεν χρησιμοποιείται κανένα πρόσθετο συστατικό (αλεύρι ή κορν φλάουρ).

Το ρεντιξιόν ανήκει στην κατηγορία τα λιαιζόν (liaison), όπως και τα ρου (roux).

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Comments are closed.