Άραγε, πως φτιάχνουμε ένα σπιτικό ντοματοχυμό;
Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, μαζί του, τελειώνει και αυτό το υπέροχο φρούτο-λαχανικό που ονομάζεται ντομάτα.
Πώς μπορούμε όμως να κρατήσουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα, αυτής της καλοκαιρινής ντομάτας ώστε να τη γευόμαστε όλο το χρόνο;
Μα φυσικά φτιάχνοντας ένα σπιτικό ντοματοχυμό.
Πως φτιάχνουμε ένα σπιτικό ντοματοχυμό;
Για να φτιάξουμε λοιπόν ένα γευστικό ντοματοχυμό, χρειαζόμαστε ώριμες ντομάτες, λίγο αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε πρώτα αφαιρώντας τη φλούδα της ντομάτας κάνοντας την μπλανσίρ.
Στη συνέχεια, την κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζοντίως και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη ντομάτα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη πολτοποιημένη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Παράλληλα τοποθετούμε στο φούρνο τα γυάλινα βαζάκια μαζί με τα καπάκια τους. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στους 120°C ώστε να αποστειρωθούν.
Πως συντηρούμε τον ντοματοχυμό
Ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας είναι η συντήρηση του τελικού προϊόντος. Ένα λάθος μπορεί να μας χαλάσει το προϊόν.
Όταν ο χυμός ντομάτας βράσει, τον βάζουμε προσεκτικά στα γυάλινα βαζάκια. Στη συνέχεια τα κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα έτσι ώστε το καπάκι να βρίσκεται από κάτω.
Αφότου κρυώσουν τα αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου. Μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ντουλάπι μας για ένα χρόνο.
Comments are closed.