Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά

Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά

Πως απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά; Υπάρχει τρόπος;

Η καψαϊκίνη είναι μία σύνθετη ουσία που δημιουργεί το κάψιμο.

Όταν έρθει σε επαφή με τους υποδοχής της στοματικής κοιλότητας, στέλνετε ένα σήμα στον εγκέφαλο το οποίο δίνει το αίσθημα του καψίματος.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλύνουμε το κάψιμο από μια καυτερή πιπεριά είναι να πιούμε ένα ποτήρι γάλα.

Το γάλα περιέχει μια πρωτεΐνη που αντικαθιστά την καψαϊκίνη στους υποδοχείς της γλώσσας». Για τον λόγο αυτό είναι η ιδανική λύση για να υποχωρήσει το κάψιμο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη ανακούφιση από ένα έντονο κάψιμο.

Εκτός του γάλακτος, υπάρχουν και άλλα προϊόντα που βοηθούν να υποχωρήσει το κάψιμο. Αυτά είναι το ψωμί και η ζάχαρη όχι όμως στον ίδιο βαθμό με το γάλα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως το νερό και το αλκοόλ δεν βοηθούν, αντιθέτως εξαπλώνουν την καψαϊκίνη σε όλο το στόμα.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί