Κάποιοι το παρομοιάζουν με την απόλυτη ‘’γουρουνιά’’, κάποιοι άλλοι το ονομάζουν γευστική διαστροφή, άλλοι το λένε μεταμεσονύχτια αλητεία, στο Βόλο όμως το φωνάζουν, Παταούγκα.
Είναι ένα σκεπασμένο πεϊνιρλί μεγαλύτερο σε μέγεθος από το συνηθισμένο. Η γέμιση του περιέχει πατάτες τηγανιτές και σαλάτα ουγγαρέζα. Από αυτά τα δύο υλικά παίρνει και το όνομα του.
Πατά τες – Ουγγα ρέζα = Παταούγκα
Αφότου ψηθεί, το ανοίγουμε και το γεμίζουμε με πατάτες και ουγγαρέζα.
Αυτό και μόνο αυτό μπορεί να ονομαστεί ‘’Παταούγκα’’.
Από κει και πέρα οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να προσθέσετε στο κλειστό πεϊνιρλί κοτόπουλο, αλλαντικά, βραστά αυγά, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια, κέτσαπ και πολλά άλλα. Η ουγγαρέζα μπορεί να αντικατασταθεί με τυροσαλάτα, τυροκαυτερή, σαλάτα κηπουρού, ρώσικη και μαγιονέζα.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί