Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα)

Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα) Peruvian potatoes

Οι πατάτες Περού είναι ένα πολύ παλιό είδος, το οποίο έρχεται από τις Άνδεις.

Καλλιεργούνται εδώ και 8.000 χρόνια, το κάθε φυτό παράγει μικρή ποσότητα (περίπου 15-20) και μικρού μεγέθους (διαμέτρου 5 εκατοστών) «καρπούς». Γι’ αυτό και το κόστος της είναι μεγαλύτερο από της λευκής.

Η συγκεκριμένη ποικιλία χαρακτηρίζεται από το έντονο μωβ χρώμα της. Το εντυπωσιακό αυτό χρώμα το οφείλει στις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι δέκα φορές περισσότερες από τις λευκές πατάτες.

Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα)
Πατάτες Περού

Το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Είναι μικρές σε μέγεθος και η σάρκα τους έχει το ίδιο σκούρο χρώμα που έχει και η φλούδα.

Οι πατάτες Περού γίνονται υπέροχη πατατοσαλάτα αλλά και ένας εξαιρετικός πουρές λόγω της αρκετά αμυλώδης υφής τους. Επίσης μπορείτε να την κάνετε σούπα κρέμα (χάνει το έντονο μωβ χρώμα της). Μία ακόμα γευστική επιλογή είναι να την κάνουμε αρχικά βραστή. Στη συνέχεια θα πρέπει να την στραγγίσουμε από τα νερά και να την σοτάρουμε σε βούτυρο κλαριφιέ.

Δώστε προσοχή κατά το βράσιμό τους!! Θα πρέπει να τις βράζουμε με την φλούδα ειδάλλως θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό από το έντονο μωβ χρώμα τους.

Οι πατάτες Περού συνοδεύουν τέλεια κρέατα σοτέ και σχάρας αλλά και ψάρια. Βοηθούν πάρα πολύ ένα πιάτο, δίνοντάς του μία όμορφη χρωματική νότα.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί