Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα)

Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα) Peruvian potatoes

Οι πατάτες Περού είναι ένα πολύ παλιό είδος, το οποίο έρχεται από τις Άνδεις.

Καλλιεργούνται εδώ και 8.000 χρόνια, το κάθε φυτό παράγει μικρή ποσότητα (περίπου 15-20) και μικρού μεγέθους (διαμέτρου 5 εκατοστών) «καρπούς». Γι’ αυτό και το κόστος της είναι μεγαλύτερο από της λευκής.

Η συγκεκριμένη ποικιλία χαρακτηρίζεται από το έντονο μώβ χρώμα της. Το εντυπωσιακό αυτό χρώμα το οφείλει στις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι δέκα φορές περισσότερες από τις λευκές πατάτες.

Πατάτες Περού (Μωβ πατάτα)
Πατάτες Περού

Το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά οφέλη, καθώς διατηρεί τις ιδιότητες των αντιοξειδωτικών, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Είναι μικρές σε μέγεθος και η σάρκα τους έχει το ίδιο σκούρο χρώμα που έχει και η φλούδα.

Οι πατάτες Περού γίνονται υπέροχη πατατοσαλάτα αλλά και ένας εξαιρετικός πουρές λόγω της αρκετά αμυλώδης υφής της. Επίσης μπορείτε να την κάνετε σούπα κρέμα (χάνει το έντονο μωβ χρώμα της). Βραστή περασμένη από βούτυρο κλαριφιέ συνοδεύει τέλεια κρέατα σοτέ και σχάρας αλλά και ψάρια.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί