Νιόκι Ρομαίν

Νιόκι Ρομαίν (με σιμιγδάλι) (gnocchi romaine)

Τα νιόκι Ρομαίν είναι ένα τυπικό πιάτο της Ρωμαικής κουζίνας. Οι Ρωμαίοι το φτιάχνουν ξανά και ξανά.

Η πρώτη σημειωμένη συνταγή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Τα αυθεντικά νιόκι παρασκευάστηκαν με αλεύρι και νερό και είχαν μεγαλύτερη συνοχή από τα ζυμαρικά.

Πλέον κάθε νιόκι το οποίο είναι φτιαγμένο με νερό και αλεύρι ονομάζεται ζυμαρικό.

Το πιο γνωστό νιόκι είναι με την πατάτα και ονομάζεται Πιεμοντέζ

Οι Ρωμαίοι όμως, έβαλαν τη δική τους πινελιά. Αφαίρεσαν την πατάτα και στη θέση της έβαλαν το σιμιγδάλι.

Το σχήμα των νιόκι αλλάζει από περιοχή σε περιοχή.

Έτσι λοιπόν οι Ρωμαίοι άλλαξαν και το σχήμα. Έδωσαν μορφή δίσκου στο νιόκι Ρομαίν. Παράλληλα το ψήσιμο του μεταφέρθηκε στο φούρνο σε σχέση με τα άλλα δύο νιόκι τα οποία γίνονται βραστά.

Τα αυγά, το βούτυρο, το τυρί και τα καρυκεύματα δίνουν την αίσθηση μιας ”βαριάς” γεύσης στο συγκεκριμένο πιάτο. Αντιθέτως όμως, έχει μία πολύ ελαφριά και ιδιαίτερη γεύση.

Τα νιόκι Ρομαίν ταιριάζουν άψογα με σάλτσα ντομάτας. Δοκιμάστε επίσης με σάλτσα pesto ή με κεφτεδάκια.

Νιόκι Ρομαίν
Νιόκι με σιμιγδάλι

Τα ψητά λαχανικά, η ρόκα και το προσούτο είναι υλικά που συνοδεύουν περήφανα τα νιόκι Ρομαίν.

Για τη συνταγή δες εδώ

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί