Μπρινουάζ (brunoise)

Μπρινουάζ (brunoise)

Το Μπρινουάζ (brunoise) μπορούμε να το πούμε και μικρό καρέ. Είναι τρόπος κοπής λαχανικών με το μέγεθος του να είναι στα 3 χιλιοστά η κάθε πλευρά.

Για να κόψουμε μπρινουάζ αρχικά κόβουμε λεπτές λωρίδες όπως το ζουλιέν. Στη συνέχεια κόβουμε μικρά καρεδάκια.

Τα λαχανικά που κόβουμε με αυτό τον τρόπο τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα σε ένα πιάτο ή για να γαρνίρουμε ένα κονσομέ ή μία σούπα. Επίσης μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε ένα ρύζι ή σε ριζότο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.