Μπαχάρι

Μπαχάρι

Το μπαχάρι είναι ένας σκληρός καφέ σπόρος μεγαλύτερος και πιο λείος από τον σπόρο του πιπεριού.

Είναι αυτοφυές φυτό της Κεντρικής Αμερικής και συγκεκριμένα ανακαλύφθηκε στη Τζαμάικα πρώην Ιαμαϊκή.

Μπαχάρι

Το μπαχάρι που κακώς ονομάστηκε πιπέρι της Τζαμάικα έχει μία ιδιαίτερη γεύση. Δίνει έναν συνδυασμό κανέλας, μοσχοκάρυδου, πιπεριού, δάφνης, γαρίφαλου και πιπερόριζας.

Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο και σελήνιο και βοηθά στην πέψη.

Στην μαγειρική χρησιμοποιείτε κυρίως σε κοκκινιστά ενώ μπορεί να το δούμε και σε λεμονάτα, ψητά στο φούρνο, ενώ ταιριάζει ωραία με το κοτόπουλο. Συνδυάζεται αρκετά καλά με τη σοκολάτα και τον καφέ.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Comments are closed.