Μπανάνες Αντιλλών

Μπανάνες Αντιλλών

Πολλές είναι οι φορές που ακούμε για τηγανιτή μπανάνα ή ακόμα και μαγειρευτή. Ποια όμως είναι η ιδανική για αυτή τη δουλειά; Η απάντηση είναι οι μπανάνες Αντιλλών και για αυτές θα μιλήσουμε σήμερα.

Οι χώρες προέλευσής τους είναι αυτές που έχουν ζεστό και τροπικό κλίμα όπως το Μεξικό, το Εκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα και η Βραζιλία.

Οι μπανάνες των Αντιλλών ανήκουν όπως και οι κοινές μπανάνες στην οικογένεια των Μουσοειδών. Είναι πιο ανθεκτικές από τις κοινές μπανάνες και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Λέγεται ότι οι μπανάνες των Αντιλλών μεταφέρθηκαν από Πορτογάλους Φραγκισκανούς μοναχούς, από την Αφρική, στα νησιά της Καραϊβικής και σε άλλα μέρη της Αμερικής.

Το κύριο χαρακτηριστικό της μπανάνας των Αντιλλών είναι το μακρύ σχήμα της και η πράσινη φλούδα της. Όσο ωριμάζει κιτρινίζει ενώ όταν ξεπεράσει το στάδιο της ωρίμανσης το χρώμα της γίνεται μαύρο. Αυτό που έχει η συγκεκριμένη μπανάνα σε σχέση με την κοινή είναι ότι περιέχει άμυλο.

Εξαιτίας του άμυλο πρέπει πρώτα να τις μαγειρέψουμε

Οι μέθοδοι μαγειρέματος εξαρτώνται από το βαθμό ωρίμανσης της μπανάνας. Για παράδειγμα αν είναι πράσινες τις μαγειρεύουμε σε καυτό λάδι ή τις βράζουμε. Αν πάλι είναι ώριμες τις ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα.  

Τέλος την μπανάνα Αντιλλών μπορούμε να τη βρούμε στο εμπόριο και σε μορφή άλευρου.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί