Μπέικον

Μπέικον (bacon)

Το μπέικον είναι είδος αλλαντικού το οποίο παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας. Κατά τον τεμαχισμό αφαιρείται από το σφάγιο και υπόκειται σε επεξεργασία διατήρησης. Αυτή η διαδικασία γίνεται είτε σε ξηρό περιβάλλον είτε σε άλμη.  Στη συνέχεια καπνίζεται ώστε να του δώσει το χαρακτηριστικό άρωμα.

Μπορούμε να το βρούμε στο εμπόριο σε πολλές μορφές. Ανάλογα με το πως θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να πάρουμε το ιδανικό κομμάτι.

Έτσι λοιπόν έχουμε:

Το μπέικον που κόβεται από την άκρη του χοιρινού καρέ. Έχει στρώσεις λίπους και άπαχου κρέατος τα οποία μεταξύ τους εναλλάσσονται. Το χρησιμοποιούμε για να δώσει έξτρα γεύση και λιπαρότητα σε λιγότερο λιπαρά κρέατα.

Μπέικον από την άκρη του καρέ
Μπέικον από την άκρη του καρέ

Από καρέ το οποίο είναι από άπαχο χοιρινό καρέ, είναι παστό και καπνιστό, ενώ διατίθεται σε λωρίδες ή σε χοντρές φέτες χωρίς τη λεπτή άκρη. Το συγκεκριμένο το χρησιμοποιούμε σε πρωινά, παρασκευές σε γκριλ, σαλάτες και σάλτσες.

Μπέικον από καρέ
Μπέικον από καρέ

Από τα πλευρά είναι κομμάτι άπαχου κρέατος το οποίο είναι παστό και καπνιστό. Κόβεται από την μεσαία περιοχή των πλευρών και χρησιμοποιείται σε πρωινά, σε παρασκευές στο γκριλ και σε σαλάτες.

Μπέικον από τα πλευρά
Μπέικον από τα πλευρά

Τα κομμάτια είναι συνήθως γωνίες τις οποίες τις χρησιμοποιούμαι σε σούπες και σε παρασκευές κατσαρόλας για να δώσουν πιο πλούσια γεύση.

Κομμάτια μπέικον
Κομμάτια μπέικον

Το kaizerfleisch είναι καπνιστό χοιρινό το οποίο το παίρνουμε από την κοιλιά του χοιρινού. Έχει πλούσια γεύση και η περιεκτικότητα του σε λίπος είναι κανονική.

Kaizerfleisch
Kaizerfleisch

Το χρησιμοποιούμε σε σούπες και σε παρασκευές κατσαρόλας.

Το κινέζικο το οποίο είναι αποξηραμένο και χρησιμοποιείται σε σούπες, παρασκευές κατσαρόλας, φαγητά στον ατμό και σε γεμίσεις.

Kινέζικο μπέικον
Κινέζικο μπέικον

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί