Μπάτης ή κόπανος

Μπάτης (batte) ή κόπανος

Ο μπάτης είναι ένα εργαλείο βάρους από 800γρ. μέχρι 1500γρ. Είναι κατασκευασμένος εξ’ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς καμία ραφή.

Το χρησιμοποιούμε για να τρυφεροποιήσουμε κομμάτια κρέατος τα οποία σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ένα λεπτό πάχος και ένα πλατύ μέγεθος.

Μπάτης
Μπάτης

Επίσης κατά τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιείτε και σε φιλέτα ψαριού ώστε να λεπτύνουν και να δουλευτούν με τη μέθοδο σεβίτσε. Θα πρέπει να προσέξουμε πως θα χρησιμοποιήσουμε το μπάτη. Πρώτα πρέπει να καλύψουμε το φιλέτο ψαριού με μεμβράνη για να μην κολλήσει και διαλυθεί.

Άλλα είδη μπάτη έχουμε από μπρούτζο, τον μπάτη σφυρί κ.α.

Μπάτης τρυφεροποιητής
Μπάτης τρυφεροποιητής

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί