Ο μπάτης είναι ένα εργαλείο βάρους από 800γρ. μέχρι 1500γρ. Είναι κατασκευασμένος εξ’ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς καμία ραφή.
Το χρησιμοποιούμε για να τρυφεροποιήσουμε κομμάτια κρέατος τα οποία σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ένα λεπτό πάχος και ένα πλατύ μέγεθος.
Επίσης κατά τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιείτε και σε φιλέτα ψαριού ώστε να λεπτύνουν και να δουλευτούν με τη μέθοδο σεβίτσε. Θα πρέπει να προσέξουμε πως θα χρησιμοποιήσουμε το μπάτη. Πρώτα πρέπει να καλύψουμε το φιλέτο ψαριού με μεμβράνη για να μην κολλήσει και διαλυθεί.
Άλλα είδη μπάτη έχουμε από μπρούτζο, τον μπάτη σφυρί κ.α.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί