Μαύρο ρόδι

Μαύρο ρόδι

Το μαύρο ρόδι (Punica Granatum) είναι μία σπάνια ποικιλία η οποία ανήκει στην οικογένεια των Punicaceae. Η προέλευσή του είναι ασιατική και συγκεκριμένα στην πόλη Mandali στο Κυβερνείο Diyala, βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Κατά συνέπεια είναι η πόλη που αισθάνεται περήφανη για την παρουσία αυτής της σπάνιας ποικιλίας ροδιού. Η τοπική του ονομασία είναι ”Anaris”.

Το φρούτο ”Anaris” είναι ένα πολύ σπάνιο είδος ροδιού. Η εξωτερική του φλούδα έχει πολύ σκούρο κόκκινο χρόνο που τείνει προς το μαύρο. Περιέχει πολλές μαύρες χάντρες στο εσωτερικό του. Οι μαύρες χάντρες του είναι και το φάρμακο για αρκετές ασθένειες.

Πολλοί Ιρακινοί το θεωρούν μαγικό φάρμακο για όλες τις κοιλιακές παθήσεις

Το μαύρο ρόδι το καλλιεργούν μόνο στα περίχωρα της πόλης Mandali, κοντά στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν. Οι γεωργοί της περιοχής εκεί λένε πως η γεωγραφική φύση και η ποιότητα του εδάφους είναι τα στοιχεία που ευνοούν την καλλιέργειά του.

Το ύψος του δέντρου που δίνει τους μαύρους καρπούς του ροδιού είναι μικρότερο σε σύγκριση με άλλα δέντρα της οικογένειας των ροδιών. Η ποσότητα των καρπών που παράγει ένα δέντρο είναι μικρότερη από την ποσότητα μίας κοινής ροδιάς.

Για το μυστήριο της θεραπείας αυτού του φρούτου στους κοιλιακούς πόνους δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Οι κάτοικοι της περιοχής Mandali υποστηρίζουν τη χρήση του μαύρου ροδιού ως άμεση θεραπεία για πόνο στο στομάχι και το έντερο. Αυτό το αποδίδουν σε ένα είδος χρωστικής ουσίας.

Λέγεται πως το μαύρο ρόδι ανακουφίζει τον πόνο και πως λειτουργεί σαν αντίσταση σε ορισμένα βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.

Εκτός από το μαύρο ρόδι δείτε επίσης πληροφορίες για το μαύρο καλαμπόκι και το μαύρο μήλο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί