Το μαύρο καλαμπόκι περιλαμβάνεται στα πιο παράξενα λαχανικά του κόσμου.
Καλλιεργείται στην περιοχή των Άνδεων και στις ακτές του Περού.
Έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι γεμάτο φαινολικές ουσίες, ανθοκυανίνες και έχει μεγάλο αντιοξειδωτικό χαρακτήρα. Έχει ελάχιστες θερμίδες.

Όταν αλεστεί θα πάρουμε ένα ιδιαίτερο σε χρώμα αλεύρι με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί, cupcakes, κ.α.

Στην μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, βραστό αλλά και στη σχάρα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι θέλει πρώτα βράσιμο καθώς είναι πολύ σκληρό σε σχέση με τα κοινά καλαμπόκια.
Comments are closed.