Μαύρο καλαμπόκι

Μαύρο καλαμπόκι (Maiz Morado)

Το μαύρο καλαμπόκι περιλαμβάνεται στα πιο παράξενα λαχανικά του κόσμου.

Καλλιεργείται στην περιοχή των Άνδεων και στις ακτές του Περού.

Έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι γεμάτο φαινολικές ουσίες, ανθοκυανίνες και έχει μεγάλο αντιοξειδωτικό χαρακτήρα. Έχει ελάχιστες θερμίδες.

Αλεύρι από μαύρο καλαμπόκι
Αλεύρι από μαύρο καλαμπόκι

Όταν αλεστεί θα πάρουμε ένα ιδιαίτερο σε χρώμα αλεύρι με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί, cupcakes, κ.α.

cupcakes από αλεύρι μαύρου καλαμποκιού
cupcakes από αλεύρι μαύρου καλαμποκιού

Στην μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, βραστό αλλά και στη σχάρα. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι θέλει πρώτα βράσιμο καθώς είναι πολύ σκληρό σε σχέση με τα κοινά καλαμπόκια.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.