Μαύρα αυγά

Μαύρα αυγά (kuro tamago)

Τα μαύρα αυγά τα βρίσκουμε σε μια ηφαιστειακή κοιλάδα της Ιαπωνίας με το όνομα Owakudani ή «Η μεγάλη καυτή κοιλάδα»

Η Owakudani έχει ενεργές πηγές βραστού νερού πλούσιου σε θείο και τεράστιους πίδακες ατμού και ηφαιστειακών καπνών υδρόθειου και διοξειδίου του θείου.

Οι ενεργές πηγές της Owakudani όπου βράζονται τα μαύρα αυγά
Οι ενεργές πηγές της Owakudani όπου βράζονται τα μαύρα αυγά

Ολόκληρη η περιοχή έχει μια έντονη μυρωδιά σάπιων αυγών. Αυτά είναι τα ξεχωριστά αυγά που αναζητούν οι τουρίστες όταν επισκέπτονται τη Μεγάλη Κοιλάδα του Βρασμού.

Τα Kuro-tamago δεν είναι τίποτε περισσότερο από συνηθισμένα αυγά από κότες τα οποία βράζονται σε αυτές τις φυσικές πηγές.

Το θείο που περιέχεται στο νερό βάφει το κέλυφος των αυγών μαύρο, ενώ παράλληλα τους προσδίδει ιδιαίτερη μυρωδιά.

Τα αυγά βράζονται πάνω σε ένα λόφο όπου φθάνει κανείς μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο πεζοπορίας ή παίρνοντας το τελεφερίκ Hakone Ropeway.

Τα αυγά μαγειρεύονται συνεχώς σε μεγάλες παρτίδες στα νερά της πηγής που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Τοποθετούνται σε μεγάλα μεταλλικά κιβώτια και βυθίζονται στο νερό της πηγής στους 80˚C για περίπου μία ώρα. Κατόπιν ατμίζονται στους 100 ° C για 15 λεπτά.

Τα μαύρα αυγά βράζονται σε μεταλλικά καλάθια
Τα μαύρα αυγά βράζονται σε μεταλλικά καλάθια

Βγαίνουν με κατάμαυρο κέλυφος, αλλά το ασπράδι και ο κρόκος τους είναι όπως στα συνηθισμένα βραστά αυγά. Μπορείτε να αγοράσετε και να καταναλώσετε τα μαύρα αυγά επιτόπου.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί