Μανγκοστίν (mangosteen)

Μανγκοστίν (mangosteen)

Τα τροπικά φρούτα μανγκοστίν (mangosteen) καλλιεργούνται άφθονα στην Ταϊλάνδη. Ευδοκιμούν και αναπτύσσονται μόνο σε τροπικές περιοχές με πολλές βροχές. Το μέγεθος τους είναι παρόμοιο με αυτό της βανίλιας. Το κέλυφος του είναι σταθερό και το χρώμα του κελύφους είναι βαθύ μοβ. Ο φλοιός αυτός δεν τρώγεται. Το φρούτο που υπάρχει μέσα στο κέλυφος έχει λευκό χρώμα με τη σάρκα του να είναι χυμώδης. Η γεύση του είναι γλυκιά και η υφή του πολύ απαλή.

Πως επιλέγουμε τα mangosteen;

Καθώς επιλέγουμε τα συγκεκριμένα φρούτα θα πρέπει το εξωτερικό κέλυφος να έχει μία έντονη γυαλάδα. Ο καρπός θα πρέπει να είναι σταθερός και χωρίς ρωγμές.

Πως ανοίγουμε τα mangosteen;

Για να ανοίξουμε τα φρούτα υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος και πιο σωστός τρόπος είναι με ένα μαχαίρι. Κόβουμε οριζοντίως το κέλυφος του φρούτου σε όλη την περιφέρεια, προσέχοντας να μην τραυματίσουμε τον καρπό στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια τραβάμε απαλά με τα χέρια μας το μισό κέλυφος μέχρι να εμφανιστεί το λευκό του φρούτου.

Ο δεύτερος τρόπος εφαρμόζεται όταν δεν έχουμε κάποιο μαχαίρι μαζί μας. Βάζουμε το φρούτο ανάμεσα στις δύο παλάμες μας και πιέζουμε τα χέρια μας μέχρι να συνθλίψουμε τα μοβ κελύφη. Μόλις σπάσουν τα κελύφη, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσουμε. Αυτός ο τρόπος είναι πιο πρόχειρος και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σύνθλιψη των εσωτερικών τμημάτων, απελευθερώνοντας λίγο από το χυμό τους.

Πως καταναλώνονται τα μανγκοστίν (mangosteen);

Τα mangosteen μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή να συνδυαστούν με άλλα φρούτα σε μια φρέσκια φρουτοσαλάτα. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παγωτά, σορμπέ και smoothies καθώς και για πολλά άλλα επιδόρπια, όπως το mangosteen clafouti.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί