Μαγειρική στη λαδόκολλα

Μαγειρική στη λαδόκολλα

Η μαγειρική στη λαδόκολλα μας διασφαλίζει ότι όλες οι γεύσεις και τα αρώματα θα παραμείνουν καλά κλεισμένα ώστε το αποτέλεσμα που θα έχουμε καθώς ανοίγουμε το πακέτο θα είναι ένα αρωματικό και γευστικό πιάτο.

Με τη μαγειρική στη λαδόκολλα έχουμε δύο αποτελέσματα: το μαγείρεμα του προϊόντος και την αρωματική εμπειρία στο τραπέζι.

Επιλέξτε υλικά που χρειάζονται σύντομο χρόνο μαγειρέματος

Τα προϊόντα που μπορούμε να μαγειρέψουμε σε μια λαδόκολλα είναι κρέας (μοσχάρι, πουλερικά, χοιρινό, αρνί), ψάρια (μπακαλιάρος, πέστροφα, σολομός, κ.α.), οστρακόδερμα και μαλακόστρακα (γαρίδες, χτένια, μύδια, κ.α.), λαχανικά (μανιτάρια, σπαράγγια, ντομάτες, πιπεριές, κ.α.) και φρούτα (ανανάς, μήλο, βερίκοκο, κ.α.).

Πως επιτυγχάνεται η μαγειρική στη λαδόκολλα;

Τοποθετούμε στη λαδόκολλα το βασικό υλικό μαζί με αρωματικά βότανα και λίγα υγρά. Στη συνέχεια κλείνουμε καλά και τυλίγουμε προαιρετικά με αλουμινόχαρτο. Το δέμα μπαίνει στο φούρνο και ψήνεται στους 170°C. Καθώς θα ψήνεται η θερμότητα του φούρνου θα μετατρέψει το υγρό σε έναν αρωματικό ατμό που μαγειρεύει το προϊόν.

Τι πρέπει να προσέξουμε με την προετοιμασία αλλά και με το μαγείρεμα στη λαδόκολλα

Όταν μαγειρεύουμε στη λαδόκολλα θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες. Αρχικά το κόψιμο των υλικών. Τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν ιδίου μεγέθους κόψιμο ώστε να εξασφαλιστεί το ομοιόμορφο μαγείρεμα. Το βασικό υλικό θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στα λαχανικά. Τα υγρά που θα βάλουμε μέσα στη λαδόκολλα θα πρέπει να είναι λίγα ώστε να ψήσουν το υλικό. Κάποια προϊόντα απαιτούν λιγότερα και κάποια άλλα περισσότερα υγρά. Διπλώνουμε καλά τη λαδόκολλα ώστε να εγκλωβιστούν καλά τα υλικά και τα υγρά μέσα της. Ελέγχουμε αν η λαδόκολλα είναι καλά κλεισμένη ώστε να μην διαφύγει ο ατμός. Ψήνουμε στο φούρνο. Ανάλογα τον τύπο και το μέγεθος των προϊόντων εξαρτάται και ο χρόνος ψησίματος.

Αφότου ψηθεί ανοίγουμε τη λαδόκολλα στο τραπέζι ώστε να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Προσέξτε καθώς ο ατμός που απελευθερώνεται είναι καυτός.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί