Η γλώσσα menier τηγανίζετε με την μέθοδο gentle frying

Μέθοδος τηγανίσματος Gentle frying (ήπιο τηγάνισμα)

Το Gentle frying (ήπιο τηγάνισμα) ή το τηγάνισμα χαμηλής θερμοκρασίας είναι και αυτό μια μέθοδος μαγειρέματος με βάση το λάδι ή το λίπος. Τη συγκεκριμένη μέθοδο τη δουλεύουμε για σχετικά εύθραυστα ή αμυλούχα τρόφιμα.

Χρησιμοποιείται κυρίως για το μαγείρεμα τηγανητών αυγών, για ευαίσθητα ψάρια και τρυφερά κομμάτια κρέατος. Είναι επίσης, το πρώτο στάδιο που διενεργούμε πριν τηγανίσουμε φρέσκιες πατάτες (γνωστό και ως ποσάρισμα).

Το τηγάνισμα χαμηλής θερμοκρασίας το εφαρμόζουμε εάν το λίπος τηγανίσματος καίγεται σε χαμηλότερα επίπεδα θερμότητας όπως βούτυρο. Επίσης το χρησιμοποιούμε και εάν το λίπος τηγανίσματος έχει γεύση την οποία θέλουμε να την περάσουμε και στο τρόφιμο όπως ένα καλό ελαιόλαδο.

Η γλώσσα menier τηγανίζετε με την μέθοδο gentle frying
Η γλώσσα menier τηγανίζετε με την μέθοδο gentle frying

Στα αμυλώδη τρόφιμα, το τηγάνισμα χαμηλής θερμοκρασίας δίνει στο άμυλο την ευκαιρία να «βγει». Έτσι αυτό θα καραμελωθεί, παράγοντας ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα. Σε εύθραυστα τρόφιμα όπως τα αυγά, το απαλό τηγάνισμα εμποδίζει το φαγητό να καεί ή να παραψηθεί. Η θερμοκρασία στην οποία ζεσταίνουμε το λίπος στο Gentle frying (ήπιο τηγάνισμα) βρίσκεται ανάμεσα στους 140-160 °C .

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί