Το λιόκαφτο είναι Κυκλαδίτικο αλλαντικό το οποίο παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας.
Πρόκειται για μικρά κομμάτια κρέατος μαριναρισμένα σε αλάτι, ξύδι και μυρωδικά. Προτού καταναλωθούν αφήνονται για μία εβδομάδα στον αέρα να στεγνώσουν.
Αυτό το περίφημο αλλαντικό βρίσκεται σε πιάτα που συνοδεύουν ούζο, κρασί και τσίπουρο.
Η ίδια διαδικασία γίνεται και με ψάρι το οποίο ονομάζεται και αυτό λιόκαφτο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε στη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Το κατάλαβα !Όχι
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί