λιόκαφτο

Λιόκαφτο

Το λιόκαφτο είναι Κυκλαδίτικο αλλαντικό το οποίο παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας.

Πρόκειται για μικρά κομμάτια κρέατος μαριναρισμένα σε αλάτι, ξύδι και μυρωδικά. Προτού καταναλωθούν αφήνονται για μία εβδομάδα στον αέρα να στεγνώσουν.

Αυτό το περίφημο αλλαντικό βρίσκεται σε πιάτα που συνοδεύουν ούζο, κρασί και τσίπουρο.

Η ίδια διαδικασία γίνεται και με ψάρι το οποίο ονομάζεται και αυτό λιόκαφτο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί