Λευκές φράουλες (Pineberry)

Λευκές φράουλες (Pineberry)

Οι λευκές φράουλες (Pineberry) είναι ένα μοναδικό είδος φράουλας το οποίο είναι γνωστό για την ξεχωριστή εμφάνιση και γεύση του. Το χρώμα τους είναι λευκό με περιστασιακούς ροζ και κόκκινους σπόρους.

Είναι μία ποικιλία φράουλας από την Ιαπωνία. Υπάρχει από το 2012 όπου ένας αγρότης την ανέπτυξε μετά από πολλές προσπάθειες, διασταυρώνοντας πολλά είδη φραουλών. Στόχος του ήταν να πετύχει μία φράουλα με πιο γλυκιά γεύση, μεγαλύτερο μέγεθος, απαλή αίσθηση στο στόμα και ένα πιο χλωμό χρώμα σε σχέση με το κόκκινο της κοινής φράουλας. Αυτό το πέτυχε διασταυρώνοντας δύο τύπους φραουλών, της βορειοαμερικανικής Fragaria chiloensis και της νοτιοαμερικανικής Fragaria virginiana.

Οι φράουλες παίρνουν το χρώμα τους από την έντονη έκθεσή τους στο ηλιακό φως. Περιορίζοντας την έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, οι φράουλες γίνονται λευκές. Συλλέγονται συνήθως στα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα με το κλίμα.

Οι λευκές φράουλες (Pineberry) έχουν μία πιο γλυκιά γεύση από τις κοινές φράουλες. Η αίσθηση που αφήνει καθώς την γεύεται κάποιος είναι ένας συνδυασμός ανανά και φράουλας, απ’ όπου έχει πάρει και το όνομά της.

Πως χρησιμοποιούμε τις λευκές φράουλες (Pineberry);

Η χρήση τους είναι ακριβώς ίδια με αυτή των κοινών φραουλών. Τις χρησιμοποιούμε σε τάρτες, σε γλυκά, σε κέικ, σε μαρμελάδες, σε φρουτοσαλάτες, σε smoothies, σε κοκτέιλ και βέβαια μπορούμε να τις καταναλώσουμε και φρέσκες όπως οι κοινές φράουλες.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί