Κόκκινες μπανάνες

Κόκκινες μπανάνες

Ναι, καλά διαβάσατε, κόκκινες μπανάνες!!! Μπορεί σε όλους μας να είναι γνωστές οι κίτρινες αλλά υπάρχουν στο εμπόριο και οι κόκκινες οι οποίες είναι από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας. Δεν είναι βέβαια τόσο συνηθισμένες όσο οι κίτρινες γι’ αυτό και η τιμή τους είναι κατά 50% πιο ακριβή.

Διαβάστε επίσης εδώ για τις Μπανάνες Αντιλλών!!

Είναι γνωστές και ως κόκκινες μπανάνες της Ντάκα. Το μέγεθός τους είναι μικρότερο και είναι πιο παχουλές.

Οι κόκκινες μπανάνες όταν είναι ώριμες έχουν ένα βαθύ κόκκινο ή καστανόχρωμο φλοιό. Η σάρκα τους έχει μία ροζ απόχρωση προφανώς επηρεασμένη από τη φλούδα τους!

Οι κόκκινες μπανάνες έχουν περισσότερη καροτίνη και βιταμίνη C σε αντίθεση με τις κίτρινες

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις κίτρινες έτσι και με τις κόκκινες, ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου και αποθηκεύονται εκτός ψυγείου.

Μαγειρική αξιοποίηση της κόκκινης μπανάνας

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από αυτές της κίτρινης. Τρώγονται ωμές αφού τις ξεφλουδίσουμε πρώτα. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε πιατέλα με φρούτα, σε φρουτοσαλάτα όπως επίσης να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε στο φούρνο. Συνδυάζεται υπέροχα με ακτινίδια, μάνγκο, ανανά, πορτοκάλι και ροδάκινο. Τις συναντάμε και σε αποξηραμένη μορφή. Γίνονται επίσης και υπέροχο smothies!!

Μία πικάντικη προσθήκη δίνει άλλη μορφή στο φρούτο καθώς σε συνδυασμό με τζίντζερ και τσίλι αφήνει έναν ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό σε σούπες και σε κέικ.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί