Με τον όρο πικέ εννοούμε το τρύπημα (πικάρισμα). Πικέ συνήθως κάνουμε το κρεμμύδι τρυπώντας του γαρύφαλλα και ενίοτε δαφνόφυλλα. Το κρεμμύδι πικέ χρησιμοποιείτε για να αρωματίσει φαγητά και σάλτσες.
Τι πετυχαίνουμε με το πικάρισμα
Εκτός του ότι δίνουμε γεύση στο φαγητό, όταν ολοκληρωθεί το φαγητό, αφαιρούμε με μία κίνηση, όλα τα γαρύφαλλα μαζί με το κρεμμύδι, χωρίς να τα ψάχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Το κρεμμύδι πικέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά κατσαρόλας, σε ρύζι πιλάφι και γενικά σε φαγητά υγρής θερμότητας.
Comments are closed.