Το Κουρ-μπουγιόν (court bouillon) είναι ένας ζωμός τον οποίο χρησιμοποιούμε για το βράσιμο ή το ποσάρισμα θαλασσινών.
Πρόκειται για ένα μείγμα νερού μαζί με όξινο στοιχείο, λαχανικά και μπαχαρικά.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κουρ-μπουγιόν ανάλογα με το προϊόν που θέλουμε να μαγειρέψουμε.
About Cookfood Team Οι συνεργάτες μας στο cookfood.gr είναι βασικοί συντελεστές στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν οδηγό μαγειρικής, ένα πρακτικό εγχειρίδιο στρατηγικής, γνώσης και τακτικής που μιλάει τη γλώσσα της κουζίνας και θα σας είναι χρήσιμο στην όποια ενασχόλησή σας με το φαγητό.
Όλο το team του site είναι εξοικειωμένο, με ποικίλες ιδέες, αντιλήψεις, πρακτικές και διαδικασίες που επικρατούν και εφαρμόζονται στον χώρο της εστίασης.
Είναι οι δικοί μας αφανείς ήρωες!
Comments are closed.