Τα κίτρινα ακτινίδια ωριμάζουν 15 έως και 25 μέρες νωρίτερα από τα πράσινα. Συλλέγονται με περισσότερα σάκχαρα από τα πράσινα. Αυτό που εξετάζεται ώστε να ξεκινήσει η συλλογή τους πέραν των σακχάρων είναι το χρώμα, το οποίο θα πρέπει να είναι κίτρινο.
Εξωτερικά δεν έχουν το χνούδι που έχουν τα πράσινα, ενώ διαθέτουν πιο παχιά επιδερμίδα, οπότε μπορούν να αποθηκευτούν σε μαλακή μορφή για περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα πράσινα.
Τρώγονται πολύ πιο μαλακά από τα πράσινα.
Το ξεχωριστό γνώρισμα του κιτρινόσαρκου ακτινιδίου είναι η γλυκύτητα του.
Η μαγειρική του αξιοποίηση είναι ίδια με του πράσινου ακτινιδίου.
Comments are closed.