Κάπαρη

Κάπαρη

Η κάπαρη είναι ένας ακανθώδης, αυτοφυής, φυλλοβόλος θάμνος που ευδοκιμεί στη Μεσόγειο, συνήθως σε απότομα βράχια πάνω από τη θάλασσα.

Κάπαρη
Κάπαρη

Τα ωμά μπουμπούκια έχουν ουδέτερη και κάπως πικρή γεύση και πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία για να αποκτούν τη μοναδική πικάντικη γεύση τους.

Οι καρποί του θάμνου, μοιάζουν με μικρά πράσινα αμύγδαλα και συντηρούνται επίσης σε ξύδι, ενώ έχουν ηπιότερη γεύση από τα μπουμπούκια.

Καρποί και φύλλα κάπαρης
Καρποί και φύλλα κάπαρης

Εκλεκτή γεύση έχουν και τα φύλλα της που μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, μακαρονάδες, ψητά ψάρια κ.ά.

Η γεύση της είναι πικάντικη και ελαφρώς καυτερή. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη τού σιναπέλαιου που απελευθερώνεται από τους ιστούς του φυτού.

Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε διάφορες σαλάτες, σε ποικιλία από τουρσιά και σε σάλτσες. Επίσης χρησιμοποιείτε για την παρασκευή ταρτάρ (τόνου, κρέατος, σολομού κ.λ.π.).

Κάπαρη
Κάπαρη

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

, ,

Comments are closed.