Η ιστορία με τη χαβανέζικη πίτσα, πως πήρε το όνομα της και πως έγινε τόσο διάσημη;
Όλα ξεκίνησαν από έναν Έλληνα ο οποίος δούλευε σε ένα εστιατόριο στο Οντάριο του Καναδά. Αρχές της δεκαετίας του 60 αποφάσισε να προσθέσει πίτσα στο εστιατόριο.
Εκείνη την εποχή η πίτσα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ.
‘Έτσι λοιπόν, μία ημέρα αποφάσισε να προσθέσει κομμάτια ανανά πάνω σε μία πίτσα για να δει τη γεύση της. Το αποτέλεσμα του άρεσε πολύ, το ίδιο και στους πελάτες, ξετρελάθηκαν με την ιδιαιτερότητα της γεύσης.
Ονόμασε την πίτσα Χαβανέζικη από τη μάρκα της κονσέρβας του ανανά.

Ο εμπνευστής αυτής της πρωτότυπης ιδέας ήταν ο Σαμ Πανόπουλος ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.
Comments are closed.