Εσκαλόπ (escalope)

Εσκαλόπ (escalope)

Με τον όρο εσκαλόπ (escalope) εννοούμε τον τρόπο κοπής μιας πρώτης ύλης σε λεπτές φέτες.

Τα εσκαλόπ τα κόβουμε συνήθως απο το φιλέτο του ζώου (φιλέτο μόσχου, κοτόπουλου, χοιρινού). Επίσης εσκαλόπ μπορούμε να κόψουμε και το ψάρι π.χ. σολομό, σφυρίδα κ.α.

Το μέσο βάρος τους κυμαίνεται στα 100 με 110 γρ. ενώ στη βιομηχανία μπορεί να φτάσει και τα 225γρ.

Με τον τρόπο κοπής εσκαλόπ (escalope) επιτυγχάνεται το γρήγορο ψήσιμο

Αν το κομμάτι είναι πιο σκληρό (με ίνες) τότε κάνουμε χρήση του ειδικού εργαλείου μπάτημε σκοπό να σπάσουμε τις ίνες και να γίνει πιο τρυφερό.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.