Με τον όρο εμινσέ (emince) εννοούμε τον τρόπο κοψίματος λαχανικών και φρούτων σε λεπτές φέτες ίσου πάχους και σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Τις περισσότερες φορές το συναντάμε στο κρεμμύδι, στο καρότο και στο αγγούρι. Μπορούμε να το δούμε ακόμα σε μανιτάρι, σε πατάτα, κ.α.
Τον τρόπο αυτό τον χρησιμοποιούμε σε φαγητά που θέλουμε να φαίνονται τα υλικά τους. Για παράδειγμα οι μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντίή τα φασόλια γίγαντες είναι κάποια από αυτά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε στη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Το κατάλαβα !Όχι
Comments are closed.