γλυστρίδα

Γλυστρίδα ή αντράκλα

Η γλυστρίδα, γνωστή και ως αντράκλα, είναι μονοετές και αυτοφυές φυτό της Μεσογείου.

Φυτρώνει την άνοιξη σε χωράφια που καλλιεργούνται αλλά και σε σπιτικούς λαχανόκηπους. Αναπτύσσεται γρήγορα χωρίς να θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Κόβουμε την γλυστρίδα πριν ανθίσει.

Είναι ιδιαίτερα νόστιμη και έχει υψηλή διατροφική αξία.

Η γλυστρίδα στην μαγειρική χρησιμοποιείτε κυρίως σε σαλάτες. Βεβαίως μπορούμε να την συναντήσουμε και σε τουρσί αλλά και σε πίτα (γλυστριδόπιτα).

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί