Γκρατινέ

Γκρατινέ (gratiner)

Με τον όρο γκρατινέ εννοούμε το πέρασμα ενός παρασκευάσματος από σαλαμάνδρα ή πολύ δυνατό φούρνο. Σκοπός μας είναι να του δώσουμε χρώμα και να σχηματιστεί στην επιφάνεια του μία κρούστα.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να καλύψουμε το φαγητό με κάποιο υλικό που να βοηθά στη δημιουργία της κρούστας.

Υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε για το γκρατινέ είναι: το τριμμένο τυρί, η μπεσαμέλ, η σάλτσα ολλανδέζ κ.α.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί