Βούτυρο Νουαζέτ

Βούτυρο Νουαζέτ

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε το βούτυρο Νουαζέτ. Ένα βούτυρο με έντονη και ιδιαίτερη γεύση. Ποτέ μου δεν περίμενα φτιάχνοντάς το και δοκιμάζοντας το ότι θα με εντυπωσίαζε η εναλλαγή της γεύσης από καθαρό βούτυρο γάλακτος σε ένα βούτυρο με γεύση φουντουκιού.

Πως όμως φτιάνουμε ένα βούτυρο νουαζέτ;

Για να φτιάξουμε ένα βούτυρο νουαζέτ χρειάζεται να έχουμε αρκετή υπομονή και μεγάλη προσοχή ώστε να μην μας παραψηθεί και γίνει νουάρ. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε βάζοντας πρώτα το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Στόχος μας είναι αρχικά να λιώσει το βούτυρο και στη συνέχεια να σιγοβράσει.

Αν η ποσότητα του βούτυρου είναι μικρή αυτό επιτυγχάνεται πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με μια μεγάλη ποσότητα βουτύρου. Το επόμενο που πρέπει να προσέξουμε είναι το ξάφρισμα. Ανά διαστήματα ξαφρίζουμε το βούτυρο. Επίσης δεν χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα. Καθώς βράζει παρατηρούμε ότι σιγά-σιγά αλλάζει το χρώμα του. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο θα πρέπει να αστιάσουμε την προσοχή μας. Μόλις πάρει το χρώμα του φουντουκιού αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και περνάμε το βούτυρο νουαζέτ από τουλπάνι.

Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι ένα καθαρό, διαυγές βούτυρο με γεύση φουντουκιού.

Το βούτυρο νουαζέτ το χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές σοτέ κρεάτων και ψαριών. Είναι επίσης το βασικό υλικό που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη σάλτσα noissete η οποία είναι παράγωγο της σάλτσας Ολλανδέζ. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σκούρο ρου.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί