vinaigrette

Βινεγκρέτ (vinaigrette)

Με τον όρο βινεγκρέτ (vinaigrette) εννοούμε μία κρύα σάλτσα η οποία προκύπτει από την ένωση ενός ξυδιού με ένα λάδι. Το αποτέλεσμα που θα δημιουργηθεί είναι μία κρύα σάλτσα η οποία χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες αλλά και σε άλλες κρύες παρασκευές (π.χ. γαρίδες βραστές με βινεγκρέτ).

Η βινεγκρέτ η οποία αποτελείται από λάδι και ξύδι είναι η βασική. Κρατώντας τη βασική vinaigrette και προσθέτοντας και κάποια άλλα υλικά δημιουργούμε μία σύνθετη βινεγκρέτ. Κάποια από τα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι: μουστάρδα, αρωματικά βότανα, μέλι, φρούτα, και πολλά άλλα.

Το ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι λευκό, κόκκινο, βαλσάμικο, κ.α. Το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο ή ένας συνδυασμός και των δύο.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Comments are closed.