Ο όρος Βελουτέ (veloute) χρησιμοποιείται για κάποιες σάλτσες και σούπες οι οποίες παρασκευάζονται με ρου και τον αντίστοιχο ζωμό.
Ανάλογα με το είδος της σούπας ή της σάλτσας, ολοκληρώνουμε με κρέμα γάλακτος ή με κάποιου είδους λιεζόν.
Ανάλογα με το ζωμό που χρησιμοποιούμε, παίρνει και το ανάλογο όνομα η σούπα ή η σάλτσα. Π.χ. αν φτιάχνοντας μία σούπα χρησιμοποιήσουμε φον κοτόπουλο θα την ονομάσουμε βελουτέ κοτόπουλου.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί