Σέλινο (leaf celery)

Σέλινο (leaf celery)

Το Σέλινο (leaf celery) είναι βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας, είναι χειμωνιάτικο λαχανικό και έχει έντονο άρωμα. Ανήκει στην οικογένεια του σέλινου μαζί με τη σελινόριζα και το σέλερι.

Χρησιμοποιούνται κυρίως τα φύλλα του για να νοστιμέψουν τα φαγητά. Τα σπόρια του είναι αρωματικά, με ίδιο άρωμα μ’ αυτό του φυτού, αλλά με πικρότερη και πιο καυτερή γεύση.

Είναι βασικό συστατικό στο χοιρινό με σέλινο και στη φασολάδα. Επίσης χρησιμοποιείται στη ψαρόσουπα αλλά και ωμό σε σαλάτες.

Προσοχή όταν το βράζουμε διότι η χλωροφύλλη των φύλλων θα μας πρασινίσει το ζωμό.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

,

Comments are closed.