Βαπέρ (vapeur)

Βαπέρ (vapeur)

Με τον όρο Βαπέρ (vapeur) εννοούμε τη μέθοδο μαγειρέματος κατά την οποία το ψήσιμο της πρώτης ύλης γίνεται μέσω του ατμού.

Για να το πετύχουμε αυτό βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε μία σχάρα από πάνω στην οποία ακουμπάμε την πρώτη ύλη και καπακώνουμε.

Ένας άλλος τρόπος είναι μέσο ενός ειδικού μηχανήματος όπου η πίεση του ατμού είναι και υψηλότερη.

Subscribe

Πατήστε εδώ για εγγραφή στο Newsletter του CookFood

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί