Τα αυγοκαλάμαρα είναι μια παλιά συνταγή, που συναντάμε στην Χίο και στις Οινούσσες. Είναι κάτι ανάμεσα στην ομελέτα και στην κρέπα.
Η ονομασία τους προέρχεται από τα αυγά (διότι η συνταγή περιέχει πολλά αυγά) και το κυλινδρικό σχήμα που τους δίνουν το οποίο το παρομοιάζουν με το σώμα του καλαμαριού.
Τα αυγοκαλάμαρα είναι μια λεπτή ομελέτα ψημένη μόνο από την μία πλευρά. Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με κιμά (στις Οινούσσες βάζουν και ρύζι) και την τυλίγουμε όπως η κρέπα.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι ή να την γκρατινάρουμε στο φούρνο με λίγο τυρί.
Comments are closed.